21 Mayıs 2009 Perşembe

Saç Ektirme Nedir

Saç nakli, saçin basin arka bölgesinden alinip saç kaybi olan bölgeye nakledilmesi operasyonudur.
Donor dominant (baskin verici) olarak adlandirilan basin yan ve arka bölgelerindeki saçlar hayat boyu uzamaya devam eder ve dökülmezler. Bu saçlarin saçsiz bölgeye nakledilmesi uzama veya dökülmeme yeteneklerini degistirmez. Diger bir tanimlama ile saç köklerinin dökülmesi veya dökülmemesi bulundugu yerin özelligine bagli degil tamamen kendi genetik özelligine baglidir. Donor dominansi veya baskin vericilik, saç naklindeki basariyi saglayan bilimsel temeldir.

Saç nakli cerrahisine uygun adaylar, basinin yan ve arka bölgelerinde yeterli miktarda saç olan kisilerdir. Modern tekniklerin saç nakli cerrahisini gelistirmesi ile birçok erkek geçmiste saç nakli cerrahisine uygun aday degilken bugün uygun aday haline gelmistir. Geçtigimiz on yil içinde saç nakli cerrahisi önemli gelismeler kaydetmistir. Büyük graftlarin kullanimi ile olusturulan dogal olmayan görüntüler yerlerini, küçük boyuttaki graftlarin kullanimi ile dogal görünümlere birakti.

Degisebilen ölçülerdeki graftlar ile birlikte gelisen yeni aletlerin kullanimi, saç nakli uzmanlarina her kisiye uygun dogal saç görünümünü gerçeklestirme olanagini sagladi. Tek saç içeren graftlar en iyi ve en yumusak görünüme sahiptir. Çok fazla yogunluk saglamamalarina ragmen inceden kalina dogru bir geçis saglarlar. Saçi dökülmemis bir kisinin saçi incelenirse alnin en ön kisminda çok sayida tek saç görülür. Mikrograftlar 2-3 saç içeren küçük graftlardir ve saç çizgisinin arkasina yerlestirilerek yogunlugu yavasça arttirirlar. Minigraftlar 4 ya da daha fazla saç içerirler ve saç çizgisinin arkasina yerlestirilerek saç çizgisine yerlestirilen mikrograftlardan daha büyük graft olan minigraftlara dogru dogal bir yogunlasma elde edilir.

Hiç yorum yok: