17 Eylül 2008 Çarşamba

Saçlarınız İçin Isırgan Otunun Faydaları



Isırgan otunun faydaları saymakla bitmiyor. iç hastalıklardan saç bakımına kadar her türlü derdimize ilaç olan ısırgan otu güzelliğimiz için de olmazsa olmazlardan.

özellikle saçlara canlılık ve parlaklık vermek ve kepeği önlemek için ısırgan otundan yararlanmamız gerekiyor. bu konuda profesör doktor ibrahim a. saraçoğlu da bizimle aynı görüşte ki bizlere saçlarımız için ısırgan otu kürünü tavsiye ediyor.

cansız, mat, sağlıksız, kuru ve kepekli saç sorunu olanlar için birebir olan ısırgan kuru veya taze olarak kullanılabiliyor. ısırgan otu kürü hazırlanışı ise şöyle:

bir tutam ısırgan otunu (yaklaşık 4-5 gram) 750 ml kaynamakta olan suda dört dakika hafif ateşte haşlayınız. soğuduktan sonra süzünüz. eğer saçlarınız temiz ise ısırgan otu suyu ile yıkayınız. yarım saat etki ettiriniz. daha sonra sadece suyla yıkayıp kurulayınız. eğer saçınız kirliyse önce şampuan veya sabunla yıkayınız. daha sonra hazırladığınız ısırgan otu suyunu saçlarınıza yarım saat etki ettiriniz ve sadece suyla yıkayıp kurulayınız. uygulama sonrası saçlarınız fazlasıyla canlı, parlak, sağlığına kavuşmuş ve kepeksiz oluyor.

Hiç yorum yok: