24 Eylül 2008 Çarşamba

Saç Dökülmesi ve Çareleri


1 gün içinde 100 tele kadar saç dökülmesi gayet normaldir. ancak saçlarınız gün içerisinde 100 telden daha fazla dökülüyorsa tehlike çanları çalıyor demektir. saçlarınızın dökülmesinden endişeleniyorsanız ya da saçlarınız dökülmeye başladıysa ve daha fazla dökülmesini istemiyorsanız vereceğimiz tariflere göz atmanızı tavsiye ederiz.

saçlarınızın dökülmesini engellemekle kalmayıp aynı zamanda daha sağlıklı ve kısa sürede uzamasını da sağlayabilirsiniz. bunun için cam bir şişe kullanın. 10 kaşık tatlı badem yağı ve 10 kaşık hindistan cevizi yağını 10 dakika iyice çalkalayın. yatmadan önce saçlarınızın diplerine masaj yaparak sürün ve saçlarınızı bir tülbent veya havluyla sarın. sabah katranlı sabun ve ılık suyla yıkayın.

başka bir tarif daha vermek gerekirse... cam bir şişenin içine 2 çorba kaşığı karbonat ve 2 çorba kaşığı arap sabunu koyun. üzerine 2 bardak sıcak su ilave edip iyice çalkalayın. 24 saat beklettikten sonra üstte biriken kısmı alıp saçlarınıza sürün ve 6 saat sonra bol suyla iyice yıkayın.

saçlarınızın dökülmesini önlemek için 4 litre kaynar suya 1 kaşık ince kıyılmış ısırgan otu koyup yarım saat bekletin. sonra bir tülbentten sünüp yatmadan önce saç diplerini bu suyla iyice ovarak yıkayın.

ayrıca saçlarınızın sağlıklı ve hızlı uzaması için dikkat edeceğiniz önemli noktalar var. sağlıklı beslenme, sebze ve meyva tüketmek, bol su içmek, düzenli ve yeterli uyku çok önemli. stres yine salgılattığı adrenalin gibi hormonlar yoluyla damarlarda daralmaya yol açar ve saç köklerinde beslenmeyi bozar. stresi düşürecek önlemler de saç uzması açısından önemli olacaktır.

saçlarınızı seviyorsanız sigaradan vazgeçmeniz de sizin için iyi olacaktır. çünkü sigara içerdiği nikotin ve karbon mono oksit gazıyla olumsuz etkileri olan bir faktördür. nikotin damarları daraltırken karbon mono oksit gazı kanda oksijen taşınmasını bozarak hücre beslenmesini bozarlar. yeterli besin ve oksijen alamayan saç köklerinin normal üretimlerini yapması zordur. saç derisine uygulanacak sıcak havlular, hafif masajlar bu bölgede dolaşımı arttıtacak ve saç köklerinin normal beslenmesini sağlayacaktır.

saçlarınızın dökülmesini bir an önce durdurmak istiyorsanız bunu durduran ve bazen de yavaşlatan ilaçlar da var. bazı ilaçlar saçların yeniden çıkmasını sağlamakta. sizler yine de bu tip ilaçları almadan önce mutlaka bir uzmana danışın. yapılan araştırmalarda çok fazla alkol alanların saçlarının dökülmediği

Hiç yorum yok: