10 Kasım 2008 Pazartesi

Saçta Kuruluk


SAÇTA KURULUK

Saçta kuruluk saç köklerinde bulunan ve yağ salgılayan keseciklerin yeterli çalışmamasından kaynaklanır. Beslenme şeklimiz saç sağlığını etkileyen bir faktördür. Saç sağlığı için yeterli miktarda A, B, C, D, E ve P vitamini, çinko ve kalsiyum içeren besinler almak gerekmektedir.

Çok sık fön kullanmak, rüzgar ve ısı değişimleri, perma veya boya, saç ve saç derisine olumsuz etkiler yaparak kuru saçlara neden olur.


Kuru saçlar parlamaz, bakımsız ve mat bir görünüme sahip olurlar.

Ne Yapmalıyız

Eğer saçınız çok yıpranmışsa ( güneş sonrası gibi ) şampuandan önce besleyici bir ürün uygulayın. Saçınızı sıcak bir havluyla sararak, uyguladığınız üründe önerilen süre kadar bekleyin. Sıcak havlu ürünün saçınıza daha iyi nüfuz etmesini sağlar. Şampuan öncesi uyguladığınız bu bakımın avantajı, saçı daha sonraki bakımlara hazır hale getirmektir.

Daha sonra, saç tipinize uygun ve besleyici özelliğe sahip bir şampuan ile saçınızı yıkayın.

Kuru saçlar onlarla ilgilenmenize bayılır; şampuan sonrası saç kremi uygulamakta tereddüt etmeyin. Kreminizi durulama gerektirmeyen ürünler arasından da seçebilirsiniz. Bu tip ürünlerin avantajı diğer yıkamaya dek saçı dış etkenlere karşı korumasıdır.

Haftada bir kez, kuru saçlar için hazırlanmış besleyici bir maske uygulayın.

Saçınızı çok sıcak kurutmayın.

Eğer güneşleniyorsanız, şapka veya bandana kullanın ya da güneşten koruyucu bir ürün uygulayın.

Kuru saçlarda saç uçlarında çatallaşmalar yani kırıklar çok sık görülür. Saç uçları köklere göre daha hassas ve kırılgandır. Onları düzenli olarak kestirin.

Kuru saçlarda saç uçlarında çatallaşmalar yani kırıklar çok sık görülür. Saç uçları köklere göre daha hassas ve kırılgandır. Onları düzenli olarak kestirin.

Hiç yorum yok: