10 Şubat 2009 Salı

Saçlardaki Başlıca Sorunlar ve Saç Bakımı

Saçınız dökülüyorsa?

Saç dökülmesi genellikle erkeklerin sorunu olarak görülürse de kadınlarda da sıkça rastlanan bir durum. Uzmanlar, dökülmenin stres, dengesiz beslenme ve temizlik kurallarına uymamasından kaynaklandığını söylüyorlar. Üstelik dökülen saçınızın yerine, sağlıklı saçlar değil, daha ince ve cansız teller geliyor. Önlemek için öncelikle dengeli beslenmeye, eğer diyet yapıyorsanız, çok sıkı diyetlerde mineral tavsiyesine dikkat etmelisiniz.

Saçinızın dökülmesini önlemek istiyorsanız; işte size birkaç öneri…

Yıkama suyunu fazla kireç ya da klor içermemesi gerekiyor.

Banyo da saçlarınız kullandığınız şampuanlarla rahat taramıyorsa, saç kremi kullanın.

Saçlarınızı sık sık fönle kurutmayın

Saçlarınızı tararken hırpalamayın, tarağınızı yuvarlak dişli olmasına özen gösterin.

Kepek sorununuz varsa?

Uzmanlar, kepeğin nedeni olarak saç derisinde artan yağ salgıları olduğunu söylüyorlar eğer saç derisinde yenilenme hızı yavaşsa, bu yağ salgıları kepek haline geliyor. Kepeği önlemenin en basit yolu, kepek önleyici şampuanları kullanmak.

Yağlanıyorsa?

Yağlanma hormon el kaynaklı etkenlerden oluşuyor özellikle erkeklik hormonlarını fazlalığı yağlanmayı artırıyor. Saçınızı gün aşırı uygun şampuanlarla yıkamak bu sorunuzu çözmenize yardımcı olabilir.

Kuru ve Cansız Saçlar Nasıl Parlaklığa Kavuşmalı?

Banyo suyunuzu sıcaklığına dikkat edin çünkü çok sıcak su saçları yıpratır. Zaman zaman soğuk su ile duş alın, çünkü soğuk su kan dolaşımını hızlandırır ve canlılık kazandırır ayrıca saç serumları, bakım kremleri, masaj da uygulayabilirsiniz.

Saçları yıkama sonrasında kullanılan bakım ürünleri ne tür yarar sağlar?

Bu tip saç bakım ürünleri, deriyi besleyerek saçın dökülmemesini sağladığı gibi, s aç tellerine canlı, parlak bir görünüm kazandırıyor.

Saçları her gün yıkamak yararlımıdır?

Saçı her gün yıkamak, yarardan çok zara getiriyor. Çünkü sık yıkanan saç derideki yağ hücrelerini normalden fazla çalışıyor. Ancak sık yıkama alışkanlığınız varsa saçınıza uygun şampuanlar tercih etmelisiniz.

Saçları fönle kurutmak zarar verir mi?

Saçları kuruturken çok sıcak ayarlı fön kullanmak zarar verir. Mümkün olduğunca ılık fön ve yumuşak bir fırça kullanmaya özen göstermelisiniz aksi halde saçlarınız yıpranacaktır..Sert fırça veya aşırı sıcak fön kullanıldığı takdirde saçlar yıpranır ve dökülebilir.

Hiç yorum yok: